Krigarstereotyper till DoDT

Vad får man egentligen om man spenderar 100 FP på fördjupningar och gör en Krigare till DODT?
Under en tid har jag suttit och funderat över det här med de olika stereotypa krigarrollerna, egentligen har funderingarna kretsat kring stereotypa roller överhuvudtaget. Och en kväll satte jag mig ned, vid mitt skrivbord, med Riotminds Drakar och Demoner Trudvang, även känd som DODT, och började bygga Krigare. Det visade sig inte så lätt som jag först inbillat mig. Det är så att det finns för många fördjupningar att välja bland om man är nybörjare och de är spridda på fyra böcker. Dessutom saknas det en översiktlig lathund.

Men låt oss utgå från att de flesta krigare har fördjupningarna Kampvana och/eller Vapenbärare, eftersom de för det mesta är nyckeln till att lyckas överleva med ett vapen i handen.

Jag har valt att spendera 100 FP på fördjupningar till alla de olika stereotyperna. Fördjupningar som valts ut med utgång på vilken typ av krigare, de är tänkta till, med tanke på vad var och en förväntas vara bra på.

Här följer mina sju stereotyper som blev resultatet av flera kvällars efterforskning:

Sköldbäraren
Kampvana (I), Vapenbärare (I), Sköldbärare (I), Sköldmästare (II), Sköldskydd (I), Sköldmur (II), Sköldrusning (I), Försvarare (I).

Spjutsvennen
Kampvana (I), Vapenbärare (I), Vapenmästare (II), Spjutförsvar (I), Spjuttaktiker (II), Försvarare (I), Stridsförflyttning (II).

Rustmästaren
Rustningsbärare (I), Snabbrustare (I), Rustningserfarenhet (I), Rustningsmästare (II), Rustningsvana (II), Kampvana (I), Vapenbärare (I), Sköldbärare (I).

Duellisten
Vapenbärare (I), Vapenmästare (II), Två vapen (I), Två vapen (II), Målbyte (I), Dra vapen (I), Beredskap (II).

Krossaren
Kampvana (I), Vapenbärare (I), Vapenmästare (II), Sköldklyvare (II), Krafthugg (II), Rustningsbärare (I), Sköldbitare (I).

Ledaren
Kampvana (I), Vapenbärare (I), Ledare (I), Taktiker (II), Defensiv order (II), Offensiv order (II), Reträtt (I).

Bågskytten
Vapenbärare (I), Projektilvapenbärare (I), Projektilvapenmästare (II), Målbyte (I), Precisionsattack (II), Extra attack (I), Målbyte (II).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: